Za postavljanje standarda nikad nije kasno

Za postavljanje standarda nikad nije kasno

autor: admin | Savjeti 07/12/2016 0 comments

Osim svih divnih frizura, kreativnih bojenja te preciznih i tehnički savršenih šišanja, unutar frizerskog salona važna je kvalitetna i optimalna organizacija posla. Koliko god je važan vaš “zanatski” odnosno stručni dio posla, koji čine usluge što ih svakodnevno pružate svojim klijentima, jednako su toliko važna detaljno i dosljedno postavljena pravila i standardi rada i ponašanja unutar salona.

Čemu nam služe standardi i zašto ih uopće postavljati?

Prilikom otvaranja frizerskog salona vlasnica/ vlasnik ima viziju, sliku i maštovitu ideju o samo svom, posebnom i baš takvom salonu. I to je divno. Prostor kao takav treba urediti, izabrati boje, logo salona, namještaj, brand i istaknuti usluge koje će se pružati u salonu. Kad izgradite idealnu sliku svojeg salona – jedinstvenog na tržištu, a u koji će dolaziti klijenti privučeni upravo takvim salonom, neophodno je postaviti standarde rada.

Često se dogodi da vlasnica/vlasnik salona sve pripremi, organizira uređenje, zaposli dobre frizere i počne raditi. Na početku, na tek nekoliko sastanka sa zaposlenicima, ističe što je najvažnije za dobro funkcioniranje salona. No, nakon nekog vremena, unatoč jasno postavljenim zahtjevima, ne vidi se da su učinkoviti. Pravila se katkad zaborave, kao da nisu ni bila postavljena, a vođenje salona postaje problem.

Upravo su pravila kojih se želimo pridržavati u svom salonu, dio neophodnih standarda pojedinog salona.

Za postavljanje standarda u poslovanju frizerskog salona nikada nije kasno. Važno je sastaviti popis željenih standarda i na pravilan ih način oblikovati kao pravilnik za djelatnike. To će biti standard poslovanja salona.

Za to je potrebno profesionalno uobličiti tekst, i to za svaki salon individualno, te odvojiti njegov pravilnik i standarde poslovanja. Osim svih divnih frizura, kreativnih bojenja te preciznih i tehnički savršenih šišanja, unutar frizerskog salona važna je kvalitetna i optimalna organizacija posla. Koliko god je važan vaš “zanatski” odnosno stručni dio posla, koji čine usluge što ih svakodnevno pružate svojim klijentima, jednako su toliko važna detaljno i dosljedno postavljena pravila i standardi rada i ponašanja unutar salona. Čemu nam služe standardi i zašto ih uopće postavljati?

Vlasnica/vlasnik salona postavlja svoj standard usluga koje nudi klijentima, svoj standard izgleda salona, glazbe unutar salona, časopisa koji se čitaju, načina komunikacije s klijentima, izgleda zaposlenika, neverbalne komunikacije… Standard jednog salona čini i kvaliteta određene usluge. Primjerice, feniranje će u vašem salonu biti izvedeno na točno određen način, upravo po standardu vašeg salona, pa ćete po njemu postati prepoznatljivi.

Kao što, uostalom, i sami prepoznajemo vrhunski restoran gdje se priprema neki kulinarski specijalitet, a radi čije ga kvalitete i posebnosti i posjećujemo.

Zašto biste trebali postaviti standard svojeg frizerskog salona?

Kad postavite svoj standard, vaši će zaposlenici osjećati ponos što rade u vašem salonu. U skladu s tim i usluge će biti pružene na kvalitetnijem i višem nivou. Vaš će salon postati ugledan i prestižan. Bit će prepoznati kao mjesto gdje vlada red i klijent dobiva uslugu koju, na svoje i naše zadovoljstvo, očekuje i plaća.

I ne zaboravite: u frizerski salon klijenti dolaze po pažnju, ljepotu, njegu, brigu i maženje, ukratko – po luksuz!

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Suprotno raširenom mišljenju, Lorem Ipsum nije samo slučajni tekst, već ima korijene u klasičnoj latinskoj književnosti iz godine 45. pr.n.e., što znači da mu je preko 2000 godina. Richard McClintock, profesor latinskog jezika na Hampden-Sydney koledžu u Virginiji, potražio je jednu od čudnijijh latinskih riječi, consectetur, iz Lorem Ipsum teksta, i prolazeći kroz citate te riječi u klasičnoj književnosti, otkrio nedvojbeni izvor. Lorem Ipsum dolazi iz odlomaka 1.10.32 i 1.10.33 Ciceronovog djela pod naslovom “de Finibus Bonorum et Malorum” (Krajnosti dobra i zla), napisanog 45. godine pr.n.e. Ovo je djelo rasprava o teoriji etike, a bilo je vrlo popularno u Renesansi. Prvi redak Lorem Ipsum-a, “Lorem ipsum dolor sit amet..”, dolazi iz odlomka 1.10.32.

Za one koje zanima, standardni dio Lorem Ipsum-a koji se koristi od 16.-og stoljeća može se naći u nastavku na ovoj stranici. Dijelovi 1.10.32 i 1.10.33 iz djela “de Finibus Bonorum et Malorum” su doslovno preneseni iz originala, popraćeni engleskim prijevodom H. Rackhama iz 1914.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *