Znate li tko su vaši IDEALNI klijenti?

Znate li tko su vaši IDEALNI klijenti?

autor: Sanja Varlaj | naslovna, Savjeti 03/03/2018 0 comments

Zašto je važno da to znate?

Kada otvarite salon svi su welcome, i to je u redu. No, ukoliko želite pokrenuti svoj posao što prije i sa alatima koji će biti učinkoviti, potrebno je “stati na loptu” i dobro razmisliti kakve klijente vi zaista želite? To je naravno vezano za vašu ideju i viziju salona kakav želite. Danas u Hrvatskoj, Europi, svijetu ima puno uspješnih salona koji su totalno različiti, i u tome je stvar! Da biste postali poznati , prepoznatljivi, potrebo je po nečemu se istaknuti ( podrazumijevamo da stručna znanja imate a za poslovna tu je #svim).

Po čemu je moj salon različit i kakve klijente zaista želim?

Ne znate li odgovor na ovo pitanje već i dalje ustrajete u svom uvjerenju da je dovoljno biti dobar u svom poslu, prijeti vam realna opasnost da se “utopite” u moru salona koji svi izvrsno šišaju, bojaju, depiliraju ili rade nokte.

Ali , to nije dovoljno!

Oni nemaju razvijen svoj USP ( Unique selling proposition) tj. nisu se na tržištu predstavili s odgovorom zašto bi klijent dolazio baš u taj salon. Vjerujte nam da samo stručna znanja nisu dovoljna za uspješno poslovanje salona. Potrebno je napraviti svoj brand, komunicirati to nešto posebno upravo klijentima koji to žele čuti.

Ako vas je ovaj kratki članak potaknuo na razmišljanje i želite znati više, javite nam se .

#svim radi stručna savjetovanja i u 2-3 sata možete dobiti jasnu sliku vašeg salona, osvjestiti viziju svojeg posla i odrediti svoju ciljnu skupinu.

Samo tako vaša će komunikacija s klijentima bilo da je osobna u salonu ili preko nekog marketinškog alata ( FB, Instagram, web, blog, PR, aktivnosti u salonu i dr) biti zaista učinkovita.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *